IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен маникюр: 4 идеи в готически стил

20 ноември 2021 18 00

Според експерти, тези дизайни са подходящи за сезона на Скорпиона

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Неусетно преминахме средата на ноември, което означава, че от годината остават по-малко от 50 дни. Това ни кара да започваме да мислим за празничния сезон, да избираме тоалети за Коледа и Нова година, да гледаме маникюри с еленчета, елхички, снежни човеци и подаръци. Преди това обаче има още време и дотогава е добре да обърнем внимание на няколко есенни дизайна, които си заслужават.

В момента се намираме в сезона на Скорпиона, който се характеризира с повече интензивност, емоционалност и експресивност. Именно затова през тези дни се опитваме да изразим себе си по всевъзможен начин, независимо дали става въпрос за аромат, който носим, или за лака, с който украсяваме пръстите си. Усъвършенстването на маникюра е един от най-лесните начини да обновим красотата си. И докато някои от нас търсят вдъхновение от времето навън, то други предпочитат астрологията да им каже какъв дизайн да изберат.

Според астроложката Лиза Стардъст, Скорпионите са привлечени към по-тъмните цветове и всички в червено, тъй като сезонът им се пада между есента и зимата. „Представителите на тази зодия са доминиращи, силно емоционални и обичат да контролират. Освен това имат силен апетит за интимност“, казва тя пред InStyle. Именно заради това Стардъст свързва Скорпионите с интензивното, магическо и готическо изкуство по ноктите.

Въпреки че сезонът на Скорпионите е към своя край, това не означава, че не може да се възползвате от идеите за маникюр. Все пак те са подходящи за цялата есен и началото на зимата, тъй като в тях доминират малко по-тъмни цветове, съвпадащи с времето и температурите навън.

Ето пет маникюра, които да изпробвате този сезон

1. Черно нощно небе

Създайте истинско нощно небе върху ноктите си. През зимата и есента рядко виждаме звездите заради облаците и мъглите, което ни кара да мечтаем за красивите и романтични нощи на лятото. Именно заради това сега е моментът да нарисувате красиво небе върху пръстите си, което ще ви радва всеки път, когато погледнете към ръката си.

Черната основа на върховете и върху горната част на нокътя създава идеалния фон за матови съзвездия.

2. Змийски завъртулки

Тази година се отбелязват 20 години от първия филм за Хари Потър. Магическата поредица привлече милиони зрители от всички възрасти и продължава да печели фенове по цял свят. По време на празниците пък Хари Потър е като Кевин Макалистър, като филмите и за двете момчета вървят безспирно по Коледа и Нова година.

Ако и вие чувствате носталгия по 2000 година и магията на Хари Потър, то имаме идея за вас. Нарисувайте тези змийски завъртулки по пръстите си и веднага ще се пренесете в Хогуортс и ще бъдете част от дома на Слидерин. Да, знаем, че това не е най-добрият избор, ако не сте гледали цялата поредица, но повярвайте, че в този дом има много достойни представители.

3. Тъмно омбре

Омбре ефектът бързо завладя не само тенденциите при прическите, но и тези в маникюра. Смесването на два цвята е ефектно и се предпочита повече за празниците, тъй като придава елегантност и леко разнообразие на нокътя. През есента и зимата на мода са по-тъмните нюанси, така че може да съчетаете тъмночервено и черно. Това е идеалната смесица за по-ниските температури навън.

4. Различен френски

Класиката на френския маникюр никога няма да омръзне. Този стил е предпочитан целогодишно от всички дами, независимо от тяхната възраст и поле на изява. През есента и зимата обаче е добре да направим нещо различно с маникюра си, което ще ни позволи да навлезем подходящо в празничния сезон.

Именно затова е хубаво да помислим за различен стил на френския маникюр, който не сме пробвали досега. Една от идеите, ако искате да поддържате готически стил и в същото време да сте елегантни, е да оцветите върховете на ноктите си в черен цвят. Това обаче не е всичко. Вместо да оставите само една цветна линия и всичко останало да е безцветна основа, ви предлагаме малко под върха на нокътя да поставите още една черна линия, която обаче е по-тънка от първата.

Ето още няколко идеи за есенен маникюр:

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари